Daarom staat er niet elke dag een feestmaaltijd op tafel

Daarom staat er niet elke dag een feestmaaltijd op tafel

17 mei 2017

Dat ik het fantastisch vind om nieuwe receptjes uit te proberen om daarna met jullie te delen op de blog is al lang geen geheim meer. De uren die ik in de keuken spendeer zijn voor mij dan ook meer dan ooit momentjes voor mezelf, waarop ik eens even helemaal aan niets denk en me volledig kan ontspannen. Al weet dat ik dat dit zeker niet bij iedereen het geval is. Maar iedereen heeft zo z’n eigen manier om tot rust te komen en bij mij hoort koken daar nu eenmaal bij. En dan krijg ik zo af en toe wel eens te horen ‘dat het bij ons toch wel altijd heerlijk moet zijn om te eten’, zo met al die nieuwe receptjes die ik zo vaak uitprobeer. Maar laat ik je kort even iets vertellen (spoiler alert!), dat is bij ons bijlange niet altijd het geval.

Tijdens het week is het dan ook bijna altijd vriendlief die het fornuis voor z’n rekening neemt (waarvoor duizendmaal dank dat jij er altijd voor zorgt dat er tijdens die drukke werkweken wat lekkers op ons bord komt!) en ik die dan flink het voorbereidend werk doe. Aardappeltjes schillen, groentjes wassen en in blokjes snijden, de pannen alvast op het vuur zetten. En het echte werk, da’s dan voor hem. Want geloof het of niet, tijdens de week ben ik eigenlijk hélemaal niet zo’n keukenprinses (sorry als ik die bubbel nu een beetje voor je kapotmaak). De heerlijk geurende ovenschotels of de smakelijke eenpansgerechtjes worden dus vooral tijdens het weekend op onze bordjes getoverd. En da’s precies zoals ik het graag heb. Dan switchen we even van taakverdeling en probeer ik weer eens wat nieuws uit. Lang genoeg op voorhand, zodat vriendlief niet alleen aan de tafel zit terwijl ik nog foto’s moet nemen om dan achteraf in m’n eentje een koud bord te moeten eten. Want da’s natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

Daarom staat er niet elke dag een feestmaaltijd op tafelDaarom staat er niet elke dag een feestmaaltijd op tafel

De reden waarom ik tijdens de week eigenlijk niet zo vaak in de keuken te vinden ben, is simpelweg omdat ik na een drukke werkdag vaak niet genoeg inspiratie over heb om ook daar nog ‘s creatief aan de slag te gaan. En omdat ik stiekem ook wel best hou van de klassieke patatjes met groentjes en een vlezeke, een stukje vis of een veggieburger. Zo heb ik het nu eenmaal altijd geweten en zo vind ik het ook wel nog steeds het plezantste. En heb ik daar dan toch even écht geen zin in, dan toveren we snel iets in de wokpan of gaan we op zoek naar een gerechtje van Jeroen Meus. Aja, waar dienen al die kookboeken op de plank anders voor?

Voor al mijn lieve volgers die dus denken dat het er bij ons altijd culinair uitziet, ik moet jullie een klein beetje teleurstellen. Maar hé, zo’n goed ouderwets bordje kan ook eens lekker zijn, toch? En met deze woorden sluit ik vandaag graag af, want de plicht roept en ik moet dringend mijn patatjes gaan schillen. Eet smakelijk! Oh ja, geen paniek, de receptjes blijven uiteraard nog altijd trouw tevoorschijn komen, al is ‘t maar omdat ik het op zaterdag niet kan laten om mijn keukentje om te toveren in een heuse fotostudio. Awel ja, ieder zijn hobby, hé!

Daarom staat er niet elke dag een feestmaaltijd op tafel

Comments (2)

 • Kelly

  20 mei 2017 at 11:01

  Ik ben nu eens heel blij dat je dit neerschrijft! Wanneer ik door mijn IG-feed scroll of op het werk over het avondeten bezig ben, maakt niemand precies nog de heilige driehoek vlees-patatten-groenten terwijl dat toch ook lekker kan zijn?
  Blij dat wij niet de enige zijn die ook nog eens zo ‘gewoon’ eten. Want gewoon is ook lekker!

  1. Taïs

   20 mei 2017 at 18:20

   Dag Kelly! Ja, inderdaad, ik heb ook vaak de indruk dat dat echt zo vaak als ‘saai’ en verleden tijd wordt beschouwd, maar stiekem vind ik dat dat ook nog wel eens echt kan smaken. Het hoeft voor mij zeker niet elke dag want afwisseling vind ik belangrijk, maar zo heb ik het nu eenmaal meegekregen van thuis en dat vind ik vooral tijdens de week nog altijd het gemakkelijkste! Of ‘t is uit gewoonte ;-)! Maar je bent dus zeker niet alleen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Golfen in Nederlands Limburg: Kapèlkeshof!

Volgende post

Gevulde courgette met zuiderse groenten