Brief voor Ellie

Welkom, lieve Ellie

4 maart 2021

Lieve Ellie,

Ik heb er even over gedaan om mijn eerste woorden voor jou op papier te zetten. Soms is het nu eenmaal moeilijk om die te vinden. Woorden kunnen namelijk geen enkel gevoel perfect omschrijven. En toch wil ik je zo graag al vanalles vertellen. Over hoe ik me voelde tijdens onze eerste ontmoeting bijvoorbeeld, of over onze eerste nachtjes samen. Over hoe je nu al je eigen unieke karaktertje ontwikkelt, of over hoe je naar ons lacht. Maar bovenal ook over jouw zusje. Want ik kan niet over jou praten zonder het ook over haar te hebben. Jij en zij zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder haar was er geen jij. Zij liet ons dromen, nog voor ze geboren werd. En jij, jij vulde die droom verder aan. Je maakte hem compleet.

Van de ene dag op de andere gingen we van drie naar vier. In een recordtempo. Want wachten wilde je niet. Het was genoeg geweest, daar in die warme, veilige cocon. Je wilde ons graag ontmoeten, en wij jou. Het gevoel van liefde overviel me. Ik dacht dat ik er nu wel op voorbereid was, maar achteraf gezien ben je dat toch nooit helemaal. Toen ze je meenamen, miste ik je al meteen. Ik wilde je vasthouden, je knuffelen, en je nooit meer loslaten. Ik heb eerst uren naar je liggen kijken. Naar je kleine handjes, naar je mondje en je neusje. Naar de manier waarop je lag te slapen. Wat voelde ik me rijk.

Toen je zusje voor het eerst op bezoek kwam, was ik zo trots. Dit was mijn gezin. Jouw papa, jouw zusje, jij en ik. Wij gingen dat goed doen, zo samen met z’n vieren. Ook al was het even wennen in het begin. Toch voelde het allemaal zo natuurlijk aan, alsof je al die tijd al deel had uitgemaakt van ons gezin. En dat zal je altijd doen. Oh, wat hou ik nu al zoveel van jou, mijn lieve Ellie. Mijn hart is de voorbije maanden alleen maar gegroeid.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Playlist: mijn favoriete kerstliedjes