Wij gaan terug naar Canada!

Wij gaan terug naar Canada!

Het is alweer meer dan een half jaar geleden dat ik voor het eerst het wondere Canada bezocht. Een prachtig land met een adembenemde natuur, fantastische mensen en een rust om u tegen te zeggen. Het werd de mooiste reis ooit en ik was dan ook vastberaden om er ooit nog eens terug te gaan. Al is dat plan er een pak sneller gekomen dan ik me oorspronkelijk had voorgenomen. Want deze zomer gaan we terug, en ik kan alvast niet wachten om mijn koffers te pakken. Het wordt ditmaal het oosten van het land, met fenomenale steden als Toronto, Montréal en Ottawa. En dat het opnieuw een prachtige reis wordt, daar ben ik meer dan ooit van overtuigd! Benieuwd wat onze route dit jaar wordt? 

Vorig jaar vertelde ik jullie voor het eerst over onze Canada-plannen. Spannend was het wel, want nooit eerder ging ik zo ver op reis en al zeker niet met een trekrugzak en een tent onder de arm. We hadden dus absoluut geen idee waar we ons aan moesten verwachten, maar vanaf dag 1 wisten we gewoon dat het de reis van ons leven ging worden. Van het bruisende Vancouver naar de adembenemende Rocky Mountains met daartussen de mooiste meren die we ooit zagen, jawel, het was een avontuur. En dat met die tent, ach, dat viel fantastisch goed mee. Want wakker worden tussen metershoge bomen, azuurblauwe meren en besneeuwde bergtoppen op de achtergrond, er zijn ergere dingen! Het stond dus vast dat we ooit nog eens wilden terugkeren. En dat plan kwam een aantal maanden terug al snel ter sprake. 

Wij gaan terug naar Canada!

Toch wordt het dit jaar een tikkeltje anders. Geen geklungel meer met tentstokken (al ga ik dat stiekem wel missen) en ook een klein beetje minder natuur. Maar wel een pak meer steden, meer cultuur én een stukje dichter bij huis. Ons oog viel op Ontario en Québec, en het duurde niet lang vooraleer ik mijn volledige route had uitgestippeld. Tja, ik ben nu eenmaal die eeuwige planner. Een tentje moeten we dit jaar jammer genoeg thuis laten, want steden lenen zich daar nu eenmaal heel wat minder toe. Maar geen nood, want die gezellige b&b’s en hostels zie ik hélémaal zitten. En met onze huurauto bij de hand zullen we vast en zeker kunnen genieten van de prachtige natuur op weg naar de volgende stad. 

Juni wordt dus opnieuw een fantastische reismaand. Van het gezellige Montréal naar het bruisende Toronto en de prachtige Niagara Falls, over Huntsville, Ottawa en Québec, het wordt opnieuw een ontdekking van heel wat nieuwe steden en omgevingen. En da’s nu net wat mij zo aantrekt aan het land. Al zal ik ditmaal ook mijn beste Québécois moeten bovenhalen, want de helft van onze roadtrip zal in het Frans worden geregeld. Of iets wat daar heel erg op lijkt. Al maakt het onze roadtrip des te authentieker. Binnen vier maanden kan je dus opnieuw heel wat avonturen volgen, en ik kan al bijna niet meer wachten om ze met jullie te delen!

Wij gaan terug naar Canada!

Geef een reactie

    1. Aah, dat laatste klopt echt hélémaal! Ik was onmiddellijk verliefd op Canada, z’n natuur en z”n mensen! Ik kijk er dan ook heel hard naar uit om terug te gaan!