Winter in the woods

Winter in the woods

Nog niet zo lang geleden trokken we nog eens naar de Belgische Ardennen. En dat kan altijd op heel wat enthousiasme rekenen. Vooral van mijn kant dan. Want hoewel ik vroeger met mijn ouders eigenlijk helemaal niet vaak de natuur introk, word ik jaar na jaar meer verliefd op die heerlijk geurende bossen in al hun glorie. Elk seizoen heeft dan ook z’n eigen charmes en de Ardennen tijdens de winter waren dan ook relatief nieuw voor mij. Maar ze waren daarom niet minder leuk. Integendeel. Rode kaken van het wandelen en verkleumde handjes zorgden voor dat typische wintergevoel en ik was dan ook dolenthousiast over ons weekendje weg. Oh ja, we vierden er trouwens ook kerstavond. Alsof het winterwonderland nog niet genoeg was.

Ik schrijf deze post samen met Campz en ben echt zo enthousiast om jullie wat meer over mijn nieuwe wandelschoenen te vertellen. Want ja, goed schoeisel in die winterse bossen is toch echt wel een grote must. Omdat vriendlief en ik nu eenmaal graag de bossen intrekken om er de natuur op te snuiven en wat kilometertjes te wandelen, kwam deze samenwerking als geroepen. Al heel wat jaren trek ik met veel plezier m’n oude wandelschoentjes aan, maar eerlijk is eerlijk, ze waren wel eens aan vervanging toe. Toen ik dit fantastische paar van The North Face mocht uitkiezen kon mijn dag dan ook niet meer stuk.

Winter in the woods

Wie niet al te vaak gaat wandelen, vindt dat misschien een beetje vreemd, maar ik kan je vertellen, goeie wandelschoenen zijn echte life savers in de natuur. Ze houden je voeten droog en warm, geven de nodige steun en beschermen je voetjes ook nog eens tegen de natuur. Zelf ben ik enorm fan van een paar hoge trekschoenen, omdat ze de kans op een voetje omslaan behoorlijk verkleinen. (En da’s voor mij toch wel een must). Bovendien kan ik ze dan ook op heel wat verschillende terreinen gebruiken, of ik nu de bossen intrek of eerder een berglandschap verken. Win-win, en dit nieuwe paar doet dat perfect!

Anyway, omdat ik nog niet zo heel erg veel foto’s van ons kerstweekendje met jullie deelde, is dit de perfecte manier om jullie even mee te nemen naar ons heerlijke weekend wandelen. Enjoy! 

Winter in the woods Winter in the woods Winter in the woods

Oh wauw, het volledige bos stond echt vol met de meest fantastische kerstbomen! Ik wou er zo graag eentje meenemen (maar dat kan natuurlijk niet, hé). Misschien volgend jaar toch maar eens een échte kerstboom aanschaffen dan?

Winter in the woods Winter in the woodsWinter in the woods

Wij logeerden niet ver van Saint-Hubert en gingen twee dagen wandelen in het Domaine Provincial de Mirwart, een aanrader! Je vindt er meerdere wandelingen tussen 4 en 15 km, ideaal voor een weekendje weg. Er staat ook duidelijk bij hoe zwaar de wandeling is, zo kan je op voorhand al een beetje de route inschatten.

Winter in the woods  

Geef een reactie