Wooninspiratie: een nieuwe slaapkamer

Wooninspiratie: een ‘nieuwe’ slaapkamer

4 augustus 2016

Sinds de dag dat we in ons huisje zijn ingetrokken, wisten we meteen dat we onze slaapkamer uiteindelijk nog eens onder handen gingen nemen. Het was het donkerste plekje in het huis, met donkergrijze verf op de muren, donkergrijze ingebouwde kasten én een donker bed. Dat het niet echt ons ding was, dat mocht wel duidelijk zijn. Als liefhebbers van de Scandinavische stijl kon onze slaapkamer in geen groter contract staan met de rest van het huis. Waar we de muren in het volledige huis van een likje witte verf hadden voorzien, bleef de slaapkamer om de een of andere reden onaangeraakt. En dus was het hoog tijd om het donkerste kamertje van het huis een opfrisbeurt te geven. Op Pinterest deed ik de voorbije weken al heel wat inspiratie op, en dat deel ik dan ook dolgraag met jullie. Nieuwsgierig? 

Een likje witte verf


Bron: Forbes

De foto hierboven is eigenlijk een perfecte kopie van hoe onze slaapkamer eruit ziet. Alleen zijn de kasten én de muren bij ons in een donkergrijze kleur geverfd. Een kleur die op zich best mooi is  – we gebruikten de kleur al voor andere plekjes in huis – maar een volledige kamer was naar ons idee iets te veel van het goede. Omdat we toch wat meer licht wilden creëren, besloten we uiteindelijk om – net zoals in de rest van het huis – de muren van een likje gebroken wit te voorzien. Omdat de kasten uit mdf-platen gemaakt zijn, konden we ze met wat houtverf omtoveren tot een prachtig wit geheel. Het enige wat we allebei wat missen op de foto hierboven, is kleur. Ik ben dan misschien dol op wit, ik vul het geheel graag aan met een tikkeltje kleur. 

Een tikkeltje kleur 

Wooninspiratie: een nieuwe slaapkamer
Bron: The Design Chaser 

Het mocht jullie wellicht al duidelijk zijn, maar de pastelkleurtjes zijn ons huis al heel vaak binnengedrongen. En  net zoals op bovenstaande foto zijn de mintkleurige accessoires hier in veelvoud aanwezig. We zijn dan ook van plan om ook hier dezelfde kant op te gaan. Het beddengoed op de foto geeft de lichte muren die perfecte finishing touch en brengt wat gezelligheid in de kamer. Ook de lamp  is helemaal mijn ding, al is dat in onze slaapkamer jammer genoeg geen optie: onze lamp hangt namelijk récht boven het bed. Een nachtelijke botsing wil ik dus maar liever vermijden. Had je trouwens die bloemen al gezien? Een beetje natuur brengt naar mijn idee altijd die huiselijke sfeer in huis, en ook ik ben van plan om onze kamer van wat vers groen te voorzien. 

Gezellige accessoires 

Wooninspiratie: een nieuwe slaapkamer
Bron: The Design Chaser 

Op Pinterest zag ik érg veel foto’s met een bankje voor het bed. Ik vind het niet alleen heel gezellig, het geeft je slaapkamer ook dat tikkeltje hotelgevoel, en zeg nu zelf, dat vinden we toch allemaal best prettig. Jammer genoeg is het plekje tussen onze kledingkast en het bed wellicht niet breed genoeg, waardoor zo’n gezellige bank een no go is. Maar mooi is het alvast wel! De vloer op deze foto is trouwens bijna identiek aan onze eigen vloer. De combinatie met het wit op muren vind ik dan ook erg mooi. De asymetrische figuren op het dekbed en het schilderij maken het plaatje af. 

Een persoonlijke toets 

Wooninspiratie: een nieuwe slaapkamer
Bron: Avenue Lifestyle 

Hoewel we niet van plan zijn om voor roze tinten te kiezen, vind ik het geheel op deze foto prachtig samengaan. Het lichte kleur op de muren, de lichtroze dekens en de poederroze kussens, ik zie mezelf er best wat tijd doorbrengen. Ook de lange gordijnen bij het raam maken de kamer extra gezellig. Lange gordijnen worden het bij ons wellicht niet, maar een kleurrijk rolgordijntje behoort zeker tot de opties. Vriendlief is trouwens erg fan van een aantal leuke kaders aan de muur, die geven de kamer namelijk een extra persoonlijke toets. De combinatie op deze foto lijkt me dan ook een erg leuk idee. 

Ik deed de voorbije weken dus al aardig wat inspiratie op. Hoe we het precies zullen afwerken, dat ligt nog niet vast, maar dat de muren een likje witte verf krijgen, da’s beslist! Een ding staat vast, onze slaapkamer wordt de komende weken omgetoverd tot een erg gezellig plekje, en ik kan al bijna niet wachten om het verder in te richten. I’ll keep you posted! 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn favoriete kleine dingen #10

Volgende post

Taco's met scampi en spicy chilisaus