Hartige mini-croissants

Recept: hartige mini-croissants

Hoera, het is vrijdag! Deze keer heb ik weer een heerlijk simpel receptje voor jullie klaar. Nog geen hapje voor vanavond? Dan is dit misschien wel het perfecte recept. Deze mini-croissants zijn zo eenvoudig te maken en je kan er bovendien eindeloos mee variëren. Toen we vorig weekend vrienden over de vloer hadden, kon ik het dan ook niet laten om deze schattige hapjes te serveren. Deze keer koos ik voor de ham-en-kaasversie, maar laat gerust je creativiteit de gang gaan. Zo maak ik ze ook vaak met zalm en kruidenkaas, met tomatensaus en geraspte kaas, of wat dacht je van pesto en zongedroogde tomaatjes? Ook zin gekregen om aan de slag te gaan? Lees dan snel verder!

Mini-croissants met kaas en ham
Print
Ingredients
 1. - 1 pakje rond bladerdeeg
 2. - 1 geklutst eitje
 3. - geraspte kaas (hier kan je zelf kiezen welke kaas je het lekkerst vindt)
 4. - ham
 5. - bakpapier
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het bladerdeeg een tiental minuutjes voor gebruik uit de koelkast.
 2. Rol het bladerdeeg uit en beleg het met ham. Verdeel vervolgens de geraspte kaas over de buitenste rand. Snij het daarna in zestien gelijke driehoekjes. Wil je grotere croissants maken, bijvoorbeeld als ontbijt of lunch? Werk dan met slechts acht driehoekjes. Het principe blijft hetzelfde.
 3. Rol de driehoekjes op en werk daarbij van buiten naar binnen toe. Pas op dat er niet te veel geraspte kaas aan de buitenkant blijft hangen. Die kan in de oven namelijk snel verbranden. Vouw de uiteinden een beetje naar binnen toe voor halve maantjes.
 4. Bestrijk de croissants met het eimengsel. Leg ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de croissants een twintigtal minuutjes in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. De baktijd hangt een beetje af van je oven, dus check regelmatig of ze al genoeg gebakken zijn. Daarna laat je ze nog een klein beetje afkoelen. Eet smakelijk!
De kleine dingen https://www.dekleinedingen.be/
Recept: hartige mini-croissants

 

Recept: hartige mini-croissants

 

Geef een reactie

 1. Mmmm, dat ziet er lekker uit. Zal ik zeker ook eens proberen.
  Dit is ook een lekker receptje op basis van bladerdeeg:
  1 vierkantje bladerdeeg, hierop leg je een plakje gandaham, hierop enkele zongedroogde tomaatjes, een plakje Mozarella, 1 koffielepeltje pesto-rosso en terug 1 vierkantje bladerdeeg.
  De randjes goed aansluiten en inwrijven met eigeel.
  20 min. in de oven aan 180°.
  Lekker met gemengde sla met appeltjes en nootjes!
  Smakelijk!!!