Zo organiseer je de perfecte brunch

Zo organiseer je de perfecte brunch

14 oktober 2015

De buitentemperaturen dalen en dus gaan we met z’n allen weer wat meer tijd binnen doorbrengen. En wat is er nu leuker dan op zondag gezellig samen te brunchen? Of je nu met z’n tweeën bent of met een grote groep vrienden of familie, het concept blijft telkens hetzelfde. Net zoals de benodigdheden. Deze keer toon ik jullie hoe je de perfecte brunch kunt samenstellen. En dat in een mum van tijd!

De basics voor jouw brunch

Brunchen ligt een beetje tussen het ontbijt en de lunch in. Daardoor mogen er aan het klassieke ontbijt ook wat hartige elementen worden toegevoegd. Er zijn echter een aantal ingrediënten die bij elke brunch aanwezig zijn, zoals brood, beleg en fruit.

Ik koos voor kleine pistolets met zaadjes, lekker met wat beleg en toch echt een van dé basics op je brunchtafel. Je kan je broodjes ‘s ochtends vroeg bij de bakker halen of je kan ze ook zelf afbakken in de oven. Zo zijn ze nog lekker warm wanneer je gasten aanschuiven. Mijn broodmandje was verder nog gevuld met zoete en hartige croissants. De zoete croissants bestonden uit bladerdeeg gevuld met een laagje chocopasta en de hartige croissants vulde ik met pittige kaas. Beiden een succes, en zo komen zowel de zoetebekjes als de hartige fans aan hun trekken. Vul de tafel verder aan met boter, confituur, chocopasta en wat hartig beleg zoals kaas of hesp.

Mijn tafel werd aangevuld met vers geperst fruitsap, fris water, koffie en een aantal theesoorten. Dit lijstje kan je gerust nog aanvullen met wat andere drankjes die je lekker vindt, maar overdrijf hierin niet. Je gasten zullen al erg blij zijn wanneer er verse koffie en vers geperst fruitsap op tafel te vinden is. Uiteraard kan je hier ook cava of champagne bij serveren, maar ik ben zelf niet zo’n fan van alcoholische drankjes zo vroeg in de ochtend.

Zo organiseer je de perfecte brunch

Ander lekkers om jouw brunch af te werken

Jouw brunch kan je afwerken met een aantal zoete en hartige gerechtjes. Ik koos voor zoete havermoutpannenkoekjes met banaan. Heel erg lekker en ook nog eens gezond. Deze pannenkoekjes maak je trouwens heel makkelijk klaar, lees hier hoe je dat zelf doet. Uiteraard kan je ook voor een hartige versie kiezen. Ik werkte de pannenkoekjes af met wat rode vruchten, want dat oogt nog eens zoveel lekkerder. Serveer nog wat ander fruit zoals kiwi, banaan en appel, zodat je gasten kunnen genieten van een extra stukje fruit.

Bij een brunch kan ook een hartig gerechtje niet ontbreken. Omdat er al heel wat lekkers op tafel stond, koos ik voor slechts een gerechtje. Overdrijf dus zeker niet met het aantal ingrediënten op jouw brunchtafel, je wilt natuurlijk wel dat je gasten alles eens kunnen proeven. Ik koos voor een gerechtje van Dille en Kamille en serveerde eitjes met spinazie en spek. Deze eitjes zijn heel simpel om te maken en een aangename variant op de klassieke spek met eieren. Ten slotte serveerde ik nog een ontbijtglaasje met magere yoghurt en muesli, afgewerkt met wat rode vruchten. Dit glaasje zet je in nog geen minuutje op tafel en oogt heel mooi. Kleine weckpotjes zouden hier ook handig van pas komen.

Een mooi gedekte brunchtafel

Nu alle ingrediënten op tafel staan, is het tijd om die af te werken met bloemen en ander moois. Vermijd geurige bloemen en kies voor een tijdloos boeketje. Verder zette ik nog een schaal met noten uit de tuin op tafel, koos ik kleurrijke servetjes en haalde ik mijn mooiste glazen en koffietassen uit de kast. Durf dus gerust te experimenteren en neem ook even een kijkje in de tuin, wie weet vind je daar een aantal leuke seizoensgebonden items voor jouw tafel. Eet smakelijk en geniet van een heerlijke voormiddag!

Comments (1)

Comments are closed

Vorige post

6 tips om die baaldag te overleven

Volgende post

7 leuke dates tijdens de herfst