Zo organiseer je de perfecte brunch

Zo organiseer je de perfecte brunch

De buitentemperaturen dalen en dus gaan we met z’n allen weer wat meer tijd binnen doorbrengen. En wat is er nu leuker dan op zondag gezellig samen te brunchen? Of je nu met z’n tweeën bent of met een grote groep vrienden of familie, het concept blijft telkens hetzelfde. Net zoals de benodigdheden. Deze keer toon ik jullie hoe je de perfecte brunch kunt samenstellen. En dat in een mum van tijd!

De basics voor jouw brunch

Zo organiseer je de perfecte brunch

Brunchen ligt een beetje tussen het ontbijt en de lunch in. Daardoor mogen er aan het klassieke ontbijt ook wat hartige elementen worden toegevoegd. Er zijn echter een aantal ingrediënten die bij elke brunch aanwezig zijn, zoals brood, beleg en fruit.

Ik koos voor kleine pistolets met zaadjes, lekker met wat beleg en toch echt een van dé basics op je brunchtafel. Je kan je broodjes ‘s ochtends vroeg bij de bakker halen of je kan ze ook zelf afbakken in de oven. Zo zijn ze nog lekker warm wanneer je gasten aanschuiven. Mijn broodmandje was verder nog gevuld met zoete en hartige croissants. De mini-croissants maakte ik deze keer zelf en hier kan je lezen hoe je dat doet. De zoete croissants bestonden uit bladerdeeg gevuld met een laagje chocopasta en de hartige croissants vulde ik met pittige kaas. Beiden een succes, en zo komen zowel de zoetebekjes als de hartige fans aan hun trekken. Vul de tafel verder aan met boter, confituur, chocopasta en wat hartig beleg zoals kaas of hesp.

Mijn tafel werd aangevuld met vers geperst fruitsap, fris water, koffie en een aantal theesoorten. Dit lijstje kan je gerust nog aanvullen met wat andere drankjes die je lekker vindt, maar overdrijf hierin niet. Je gasten zullen al erg blij zijn wanneer er verse koffie en vers geperst fruitsap op tafel te vinden is. Uiteraard kan je hier ook cava of champagne bij serveren, maar ik ben zelf niet zo’n fan van alcoholische drankjes zo vroeg in de ochtend.

Andere lekkernijen om jouw brunch te vergezellen

Zo organiseer je de perfecte brunch

Jouw brunch kan je afwerken met een aantal zoete en hartige gerechtjes. Ik koos voor zoete havermoutpannenkoekjes met banaan. Heel erg lekker en ook nog eens gezond. Deze pannenkoekjes maak je trouwens heel makkelijk klaar, lees hier hoe je dat zelf doet. Uiteraard kan je ook voor een hartige versie kiezen. Ik werkte de pannenkoekjes af met wat rode vruchten, want dat oogt nog eens zoveel lekkerder. Serveer nog wat ander fruit zoals kiwi, banaan en appel, zodat je gasten kunnen genieten van een extra stukje fruit.

Bij een brunch kan ook een hartig gerechtje niet ontbreken. Omdat er al heel wat lekkers op tafel stond, koos ik voor slechts een gerechtje. Overdrijf dus zeker niet met het aantal ingrediënten op jouw brunchtafel, je wilt natuurlijk wel dat je gasten alles eens kunnen proeven. Ik koos voor een gerechtje van Dille en Kamille en serveerde eitjes met spinazie en spek. Het recept kan je hier terugvinden. Deze eitjes zijn heel simpel om te maken en een aangename variant op de klassieke spek met eieren. Mijn mama was alvast heel enthousiast. Ten slotte serveerde ik nog een ontbijtglaasje met magere yoghurt en muesli (of cruesli als je wil), afgewerkt met wat rode vruchten. Dit glaasje zet je in nog geen minuutje op tafel en oogt heel mooi. Kleine weckpotjes zouden hier ook handig van pas komen.

Zo organiseer je de perfecte brunch

En zo werk je de tafel af

Ziezo, alle ingrediënten staan op tafel, tijd om af te werken met wat bloemen en ander moois. Deze keer ging ik voor witte chrysanten, een bloem die niet erg veel geur afgeeft en toch heel vrolijk oogt. Pas dus op met geurige bloemen! Ik zette nog een schaal met walnoten op tafel, recht uit onze tuin. Neem dus zeker eens een kijkje buiten, misschien vind je daar wel wat leuke herfstitems die je op je tafel kunt plaatsen. Kies ten slotte voor kleurrijke servetjes om je tafel nog wat op te fleuren en haal je mooiste glaasjes en koffietasjes boven. Ziezo, jouw brunchtafel is helemaal af! Eet smakelijk en vooral, geniet van een heerlijke voormiddag!

Welke brunchgerechtjes mogen bij jou niet ontbreken?

Vorige post

6 tips om die baaldag te overleven

Volgende post

7 leuke dates tijdens de herfst