Zo organiseer je de perfecte picknick

Zo organiseer je de perfecte picknick

15 juli 2016

Wanneer het weer een beetje meezit en de zon volop schijnt, trek ik er tijdens het weekend graag eens op uit met een grote picknickmand in de hand. Ik vind het altijd zo fijn om ergens een gezellig plekje in het gras uit te kiezen, me er neer te ploffen op mijn picknickkleed en dan maar genieten van die heerlijke broodjes of pastaslaatjes die ik vooraf klaargemaakt heb. Vorig weekend trok ik dus opnieuw naar het park om er met vriendlief te genieten van een zomerse zondag. En het leukste aan zo’n picknick? Het heeft eigenlijk helemaal niet veel voorbereiding nodig. Met een goede checklist bij de hand maak je in no time de perfecte picknickmand klaar. Gezelligheid troef, en perfect voor de komende zomerdagen!

Wat heb je nodig voor een picknick?

Vooraleer we gaan picknicken, zijn er toch een aantal basisbenodigdheden die elke picknick tot een feestje maken. Eerst en vooral is het belangrijk om een handige picknickmand mee te nemen. Oké, dat hoeft natuurlijk geen echte rieten mand te zijn, een mooie tas of zelfs een houten kistje dient perfect als mand. Omdat ik zo’n gezellig ouderwetse mand echter nog altijd het gezelligste vind, schafte ik me er onlangs eentje aan bij Dille en Kamille.

De mand zelf vul je het liefst met niet-breekbare materialen, zoals plastic of bamboe. Ik heb zelf een aantal plastic bordjes en glaasjes die ik steevast meeneem op een zomerse picknick. Vergeet ook het bestek niet! Ten slotte is het ook handig om een groot picknickdeken met je mee te nemen, je weet namelijk maar nooit waar je plekje zich bevindt. Nu nog een paar zachte kussens om op te zitten en je bent helemaal uitgerust om erop uit te trekken.

Wat eet je op je picknick?

Eigenlijk kan je tijdens zo’n picknick zowat alles meenemen wat je lekker vindt, zolang het maar in je mand past én gemakkelijk is om op te ruimen achteraf. Bovendien eet je tijdens zo’n picknick meestal met een bordje op je schoot, dus het is belangrijk dat je het makkelijk kunt opeten. Zorg ervoor dat je niet te veel meeneemt op je picknick. Vaak is het eten nadien niet meer zo lekker en moet je het noodgedwongen weggooien. In mijn picknickmand zitten er steevast een paar makkelijke aperitiefhapjes, wat stokbrood, kaas, een pastaslaatje en fruit als dessert. Probeer je eten vooraf altijd mooi op te bergen in potjes. Zo blijft het lekker vers en komt het zonder broekscheuren aan op je plekje. Een handige tip is om ook wat vuilniszakjes mee te nemen, zo kan je achteraf alles mooi opruimen en hoef je geen vuilnis mee naar huis te nemen.

Zo organiseer je de perfecte picknick

Op je picknick neem je natuurlijk ook wat verfrissing mee. Ik neem dan ook steeds een grote fles water mee en meestal ook een flesje wijn. Gezellig tijdens het aperitief, en geef toe, de Fransen zeggen niet voor niets du vin, du pain et du boursin.  Je flesje wijn kan je fris houden door een wijnkoeler mee te nemen. In de meeste winkels vind je speciale jasjes die je om de wijn heen kunt doen. Handig op zo’n picknick dus, en het neemt bovendien maar erg weinig plaats in.

En waar gaat de picknick naartoe?

Picknicken kan eigenlijk echt overal, maar het liefst ga ik naar het park of ergens dicht bij een meer. Op een mooie zomerdag kan je achteraf nog wat zwemmen in het meer. Ook in het bos kan het heel gezellig zijn, zo kan je nog een fijne boswandeling maken nadien. Het perfecte plekje vinden hangt dus helemaal van jezelf af, picknicken kan ook gerust in de tuin, als het weer maar meezit. Zorg er steeds voor dat je bij je plekje ook wat schaduw hebt, zo kan je de hapjes alvast lang genoeg fris houden. Een plekje bij een boom is daarom perfect, je hebt net genoeg schaduw én voldoende zon om heerlijk te picknicken. Ik heb alvast heel veel zin om er volgend weekend opnieuw op uit te trekken. Jullie ook?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

5 tips om dat vakantiegevoel te behouden

Volgende post

Hoera, 'de kleine dingen' bestaat 1 jaar!