Een zomerse tafel in 5 stappen

Een zomerse tafel in 5 stappen

11 augustus 2016

Hoewel de zomer deze week een beetje op zich laat wachten, kijk ik alvast uit naar het zonnige weekend dat eraan zit te komen. Een van mijn favoriete dingen tijdens de zomer is toch wel het gezellig buiten tafelen met vrienden of familie. En daarbij hoort uiteraard een zomers gedekte tafel. Omdat het weer hier echter nogal snel kan omslaan, profiteer ik dan ook van ieder zonnig moment om buiten te eten. Om jullie alvast wat inspiratie te geven, deel ik vandaag mijn tips om jouw tafel in een mum van tijd om te toveren tot een zomerse tafel. Een bloemetje hier, wat kleurtjes daar en fleurige servetten  om het af te maken. Kijk je mee?

Een stukje stof voor je tafel

Hoewel ik buiten eten sowieso erg leuk vind, vind ik het stiekem altijd nog wat leuker aan een mooi gedekte tafel. En dat heeft eigenlijk helemaal niet zoveel voorbereiding nodig. Om de tafel een instant stijlvol gevoel te geven, haal ik er graag zo’n gezellige tafelloper bij. Het stofje geeft je buitentafel onmiddellijk een warm gevoel en voegt wat kleur toe aan het geheel. De tafelloper die ik het liefst gebruik heeft – je raadt het al – een licht mintkleurig tintje, perfect voor de zomer en erg makkelijk te combineren met bloemetjes en kleurrijke accessoires. Mijn tafelloper kocht ik trouwens bij Dille & Kamille, waar je ze ook in heel wat zomerse printjes kunt terugvinden.

Bestek en zomerse glaasjes

Daarna is het tijd voor het bestek en de glaasjes. Bestek kan je in heel wat vrolijke kleurtjes en formaten vinden, maar ik kies toch meestal voor mijn basic bestek uit de kast. Dat werk ik dan wel graag af met een kleurrijk servet of bloemetje. De glazen kocht ik bij Ikea, waar je ze ook in het klein kunt vinden. Ik vind ze perfect voor de zomer en gebruik ze trouwens erg graag voor een zelfgemaakte mojito. De glaasjes kregen nog een kleurrijk rietje dat ik bij Hema kocht en vrolijke fruitijsblokjes van Flying Tiger. Plastic ijsblokjes zijn naar mijn idee perfect voor de zomer. Ze vullen je heerlijke drankje namelijk niet met water en koelen je drankje daarom des te langer.

Kleurrijk versierde bordjes

Omdat mijn bordjes wit zijn en ik toch nog een beetje kleur wilde toevoegen aan mijn tafel, gebruikte ik deze vrolijke servetjes van bij Dille & Kamille. Ik ben al een heel eind op zoek naar kleurrijke bordjes en heb mijn oog al een paar keer laten vallen op de bordjes van Bloomingville, maar het is er nog niet van gekomen. Misschien voor volgend jaar? Het bordje werkte ik af met twee Craspedia bloemetjes (die gele bolletjes). Ik ontdekte ze recent bij de bloemenhal en ben fan! Ze geven een simpele tafel net dat tikkeltje extra en zijn trouwens ook erg leuk in vaasjes.

Vrolijke kommetjes en schaaltjes

Ik heb mijn tafel ditmaal erg basic gehouden en gebruikte slechts een grote kom in het midden van de tafel. Mocht ik natuurlijk meer gerechtjes gemaakt hebben, dan werd deze tafel volgestouwd met kleurrijke kommetjes en schaaltjes. Deze schaal gebruik ik ‘s zomers bijna altijd om mijn slaatjes te serveren. Ik kocht ‘m vorig jaar bij Maisons du Monde omdat ik direct fan was van de kleurtjes. Een extra klein schaaltje en kommetje nam ik trouwens in het zelfde motiefje mee. Probeer tijdens de zomer je tafel dus wat aan te kleden met kleurrijke kommetjes, zeker als je net zoals ik enkel witte bordjes in huis hebt. Het maakt het geheel toch net dat tikkeltje speelser.

Een beetje groen om het af te leren

Behalve de Craspedia bloemetjes, zette ik ook nog leuke kamerplant op tafel. Een beetje groen geeft je tafel altijd een extra beetje pit en voegt opnieuw wat kleur toe. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een leuk boeketje op tafel te zetten, maar dat had ik deze keer jammer genoeg niet voorhanden. Een leuke pot met kruiden doet trouwens ook goed dienst als tafelversiering, zeker als je de kruiden kunt plukken en kunt toevoegen aan je gerechtje (denk maar aan basilicum of bieslook).

Ziezo, ik ga dit weekend alvast genieten van een heerlijke maaltijd, buiten in mijn tuintje! Deze vegetarische burgertjes zijn trouwens heerlijk op de barbecue en zijn van het merk Garden Gourmet! Eet smakelijk, en aarzel trouwens niet om me jullie prachtig gedekte zomertafels te laten zien!

Comments (1)

  • Tafeldecoratie

    18 juli 2017 at 12:29

    Ontzettend leuke tips! Mooi om alles in dezelfde kleur aan te kleden, zoals tafelkleed, rietjes en eventueel lichtjes in de tuin.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Zo creëer je de perfecte ochtendroutine

Volgende post

Review: met Rent-a-Tent op roadtrip